چرا افراد باهوش اشتباهات بزرگ می کنند؟

چرا افراد باهوش اشتباهات بزرگ می کنند؟

چرا افراد باهوش اشتباهات بزرگ می کنند؟

3.8
(12)

چرا افراد باهوش، کارهای احمقانه انجام می دهند؟

به گفته تاریخ نویس چارلز موریس  (Charles R. Morris)، تنها افراد بسیار باهوش قادرند اشتباهات فجیع بیافرینند.

شاید این موضوع که افراد باهوش اشتباهات بزرگ می‌کنند بر خلاف تصور عموم باشد، اما مطالعات زیادی صحت این موضوع را نشان می‌دهد.

افراد باهوش نه تنها مانند سایر افراد در معرض اشتباه کردن می‌باشند بلکه گاهی حتی بیشتر مستعد بروز اشتباهات بزرگ می‌باشند. افراد بسیار باهوش توسط قدرت مغزی خود گول می‌خورند. این باور که ما چون باهوش هستیم تصمیمات درست می‌گیریم «تله هوش» یا Intelligence trap نام دارد. رهایی از «تله هوش» دشوار می‌باشد. فقدان فروتنی فکری در این افراد منجر به اخذ تصمیمات ضعیف می‌گردد.

افراد باهوش توانایی ذاتی زیادی در اثبات نظرات خود و رد نظرات سایرین دارند. این موضوع باعث می‌شود از بررسی بیشتر یک موضوع غافل شوند. افراد کمتر باهوش با قطعیت کمتری از یک موضوع دفاع می‌کنند و با تعصب کمتر به بررسی جامع تر می‌پردازند.

همچنین بخوانید:  سوگیری تناسب
چرا افراد باهوش اشتباهات بزرگ می کنند؟

از آنجا که هوش به شهود والهام نزدیک می‌باشد، فرد باهوش در مواجهه با یک موضوع سرعت قضاوت بالایی دارد و از زوایای مختلف موضوع را بررسی نمی‌کند و دچار تصمیمات و قضاوت‌های شهودی می‌شوند.

 همانطور که آقای رابسون  (David Robson) در کتاب «تله هوش» به درستی مغز انسان را به موتور یک ماشین تشبیه می‌نماید که علی رغم داشتن خودرویی با موتور بسیار عالی، رسیدن ایمن شما به مقصد تضمین نمی‌شود. ممکن است شما قادر باشید با سرعت بالاتری حرکت کنید اما اگر مسیر را اشتباه بروید به مقصد نخواهید رسید.

هرچند که منافع باهوش بودن بسیار زیاد است و منجر به موفقیت های تحصیلی و شغلی می‌گردد، اما افراد باهوش بیشتر در معرض سوگیری ها و قضاوت‌های اشتباه می‌باشند. اعتماد به نفس بیش از حد و خطای نقطه کور دو نمونه از این خطاها می باشند. آنها از کودکی در معرض تحسین اطرافیان خود بوده‌اند و نسبت به توانمندی‌های خود دارای بیش اعتمادی می‌باشند. این تصور که آنها از متوسط جامعه باهوش ترند باعث می‌شود نسبت به ایده ها و طرز فکر خود دارای تعصب باشند و آن‌ها را منطقی فرض کنند و در برابر یادگیری از افراد دیگر مقاومت کنند. آنها هرکسی را دارای صلاحیت برای دادن بازخورد نمی‌دانند. باور کرده‌اند که همیشه جواب درست را می‌دانند و این جزئی از شخصیت آنها شده است.

افراد باهوش بر این باورند که چون باهوش‌اند می‌توانند هر چیزی را به راحتی به دست بیاورند و توانایی انجام کارهای زیادی را دارند و آنقدر مشغول نقد دیگران هستند که از نقد و اصلاح خود غافل می‌مانند. آنها از درک خطاهای ذهن و اشتباهات خود عاجزند. توانایی این را دارند که سریع فکر کنند و چند کار را بطور همزمان انجام دهند به همین دلیل گاهی آن ها کار را از کسی که فقط همان یک کار را انجام می‌دهد بدتر انجام می‌دهند.

دستاوردهای بزرگ علمی با توانایی تفکر منطقی تناسب مثبت ندارد، حتی هوش و عقلانیت در بیشتر مواقع با هم در تضاد قرار می‌گیرند. تفکر منطقی شامل مجموعه‌ای از مهارتهای شناختی می‌باشد.

شاید شما خواننده عزیز از خواندن این مطلب که ما به اندازه ای که فکر می‌کردیم هوشمند نیستیم، خشنود نشده باشید. این مطلب به هیچ وجه قصد انتقاد از افراد باهوش را ندارد زیرا همه انسانها دارای حدی از هوش هستند و همه در معرض خطا و اشتباه می باشند. این مطلب، تنها تلنگری است برای اینکه هنگام تصمیم‌گیری و قضاوت با سرعت کمتر و دقت بیشتری عمل کنیم و گزینه‌های بیشتری را مورد ارزیابی قرار دهیم.

همچنین بخوانید:  تنزیل هذلولی Hyperbolic Discounting

لینک کوتاه پست:https://www.farzaanegi.com/?p=4717

اگه نظری در مورد این مطلب دارید خوشحال میشم با من در میان بگذارید….

به این مطلب چند ستاره میدی ؟

میانگین امتیازها 3.8 / 5. تعداد نظرها: 12

اولین نفری باشید که امتیاز می دهید!

پیام بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.بخش های ضروری با علامت (*) مشخص شده اند.